Συχνές ερωτήσεις

Κάθε πότε πρέπει να κάνω service (σερβις) στα αυτοκίνητό μου;

Το σερβις αυτοκινήτου (service) πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο για οδηγούς που κάνουν 10.000 – 15.000 χλμ τον χρόνο ώστε να ελέγχονται και να συντηρούνται όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου σας.

Πως καταλαβαίνω ότι το αυτοκίνητο μου χρειάζεται αλλαγή στα τακάκια;

Σας ενημερώνουμε εμείς για την κατάσταση των φρένων στο service και στις αλλαγές λαδιών. Επίσης τα περισσότερα φρένα έχουν αισθητήρες ή ενσωματωμένα ελάσματα που προειδοποιούν κάνοντας θόρυβο ή ανάβωντας κάποια ένδειξη στο καντράν.

Γιατί πρέπει να γίνεται αλλαγή μπουζί κινητήρα στο αυτοκίνητο σας;

Τα μπουζί αυτοκινήτου πρέπει να αλλάζονται γιατί υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος του μπουζί με αποτέλεσμα την λάθος λειτουργία του κινητήρα και την αύξηση κατανάλωσης καυσίμου.

Πότε αλλάζουμε μπαταρία αυτοκινήτου;


Η μπαταρία αυτοκινήτου δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Αναλόγως της χρήσης που κάνουμε στην μπαταρία του αυτοκινήτου μας μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 7 χρόνια. Σε κάθε ετήσιο service η μπαταρία αυτοκινητου μετριέται.

Γιατί πρέπει να αλλάζεται σετ ο δισκος πλατω όταν πατινάρει το αυτοκίνητο;

Ο δίσκος πλατώ πρέπει να αλλάζεται σετ γιατί εάν έχει φθορά ο δίσκος, το αυτοκίνητο πατινάρει, ενώ εάν έχει φθορά το πλατώ σκληραίνει πολύ το πεντάλ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σπασίματός του. Και δεύτερον σε περίπτωση μαγάλης φθοράς του συμπλέκτη το αυτοκίνητο θα ακινητοποιηθεί.

Στα πόσα χιλιόμετρα πρέπει να αντικαταστήσετε τον ιμάντα χρονισμού;

Κάθε όχημα είναι διαφορετικό. Εμείς ακολουθούμε ότι γενικά προτείνει το εργοστάσιο. Ανάλογα πάντα με το μοντέλο και την μάρκα, οι περισσότεροι ιμάντες χρονισμού πρέπει  να αντικαθίστανται ανάμεσα στα 75.000 με 90.000 χιλιόμετρα η 5 ετη. Προσέχουμε πάρα πολύ το κάθε αυτοκίνητο του πελάτη μας διότι υπάρχουν κάποιες διακυμάνσεις που εξαρτώνται από τον τύπο της μηχανής. Επίσης πάντα, εξετάζουμε τις τσιμούχες λαδιού για τυχόν διαρροή απ’ την στιγμή που αυτό μπορεί να συνεισφέρει στην πρώιμη ανεπάρκεια του ιμάντα χρονισμού.

Πόσο συχνά χρειάζεται να αλλάζουμε το λάδι του κινητήρα;

Συστήνουμε το συνθετικό λάδι μηχανής, και την αλλαγή του κάθε 10,000 χιλιόμετρα ανάλογα πάντα  και με την τεχνολογία του κινητήρα. Το χρονικό διάστημα είναι 1 έτος  ακόμη κι αν δεν έχετε κάνει όλα τα προκαθορισμένα χιλιόμετρα διότι υπάρχει κίνδυνος οξύδωσης του λιπαντικού.

Τι είδους ανταλλακτικά χρησιμοποιούνται;

Χρησιμοποιούνται μόνο καινούρια και ποιοτικά ανταλλακτικά.

Η ΒΗΤΑΣ ΑΕ εμπορεύεται κανονικά λάστιχα και λάστιχα χιονιού;

Εμπορευόμαστε, κάνουμε service και συντηρούμε όλες τις μάρκες ελαστικών, από τα λάστιχα υψηλής απόδοσης μέχρι και τα οικονομικά, και πάντα έχουμε το τέλειο σετ για το αυτοκίνητο και τον προϋπολογισμό σας.

Μπορεί να γίνει υγραεριοκίνητο ένα αυτοκίνητο που καίει βενζίνη;

Ναι μπορεί να γίνει. Ανάλογα με το σύστημα τροφοδοσίας που έχει θα χρησιμοποιηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός.